„Кой ще спре българина?” това са се питали през последните два дни част от най-големите сумисти и коментатори в Самара. Причината е капитанът на националния ни отбор Петър Стоянов. Вожда спечели първото място при най-тежките международния турнир по сумо в руския град.

„Кой ще спре българина” се чуваше многократно, а дори се появи идея така да прекръстят турнира” сподели победителят пред Гонг.

Носителят на Интерконтиненталната купа, 16 национални титли, 8 европейски и 2 сребърни медала от световни първенства се справи на финала с 27-годишният представител на домакините Алан Бибилов (117 кг. златен и бронзов медалист от Световното първенство през 2007 год., първенец на Европа през 2006 и 2007 год.). Трети остана Василий Маргиев, от който Стоянов загуби на Европейското първенство.

Вожда заслужи 10 хиляди долара от наградния фонд на турнира, в който на дохиото се качиха 20 от най-силните състезатели в света от

Русия, Полша, Естония, Украйна, Италия, Германия и други

Другият ни участник на надпреварата в Самара Даниел Иванов-Мъдреца влезе в 10-ката.

Това бе генералната репетиция за Стоянов и Иванов преди 16-ото Световно първенство в естонския град Раквере на 11 и 12 октомври.