Броени дни, след като в световните медии се завъртя информацията, че Владимир Путин и Алина Кабаева ще сключват брак, и двамата в един глас побързаха да оповестят, че слуховете не отговарят на действителността.

Руските медии пък съобщиха, че темата е станала една от най-четените и разисквани в местните блогове и форуми. Например любителите на “блоговите конспирации” смятат, че слухът се е зародил вследствие на първоаприлска шега, чийто автор е съпругата на новоизбрания президент на Русия – Светлана Медведева, като главната й цел била да стресне не Путин, не Алина Кабаева, а ... първата дама Людмила Путина.

Всъщност, във форумите бяха припомнени и неотдавнашните слухове за “крайно обтегнатите отношения” на Путин и Людмила.

Според писателя Димитрий Бъйков пък има три версии за случилото се: Първо, ръководството на “Московский кореспондент”, който пусна “новината”, е решило да вдигне шум до небесата, тъй като изданието трябваше да бъде закрито след няколко дни; Второ, това е спецоперация, която цели да дискредитира цялата руска преса; Трето, Путин просто е престанал да бъде неприкосновен.

Представители на депутата в руската Дума - Алина Кабаева, пък вече побързаха да заплашат “Московский кореспондент” със съд. Компанията “Карнавал-стил”, която е била упомената във въпросната статия като организатор на въпросната сватба между Путин и Кабаева, също публикува опровержение.

Самият Путин се възмути от случилото се, а думите му бяха достатъчно красноречиви: „Винаги съм бил резервиран към онези, които с грипозните си носове и еротичните си фантазии се бъркат в чуждия живот.”

Ръководството на самото издание, което вече не излиза, обаче може да бъде спокойно, тъй като президентът заяви, че едва ли би съдил журналистите от медията, тъй като това не отговаря на мъжкото му достойнство.