Отново е понеделник и отново е време за традиционната ни анкета за Събитие на седмицата. Изминалите седем дни предложиха множество емоции, както положителни, така и отрицателни за българския спорт.

Първата ни ракета в тениса Григор Димитров направи силно представяне на турнира в Пекин, но отново на пътя му към титлата се оказа Рафаел Надал. Гришо отстъпи на испанеца в полуфинала на турнира, а впоследствие Матадора спечели и трофея в надпреварата.

На футболната сцена нямахме много поводи за радост, въпреки че националният ни тим се представи достойно срещу именития отбор на Франция. „Лъвовете“ загубиха предпоследната си световна квалификация с 0:1 в София.

Няколко дни по-рано младежките ни национали пък изиграха поредния си посредствен мач. Момчетата на Тони Здравков не успяха да победят скромния състав на Казахстан в европейска квалификация в Стара Загора.

В средата на изминалата седмица приключи и поредната епопея на Валери Божинов. Нападателят напусна швейцарския ФК Лозана, след като не успя да се пребори за титулярно място.

В Турция легендарният ни щангист Наим Сюлейманоглу претърпя успешна животоспасяваща операция, след като му бе трансплантиран черен дроб.  

ГЛАСУВАЙ ЗА СЪБИТИЕ НА СЕДМИЦАТА ТУК!