Българският боксьор Кубрат Пулев стана европейски шампион по бокс в категория над 91 килограма. На финала в Ливърпул Кубрат Пулев победи Денис Сергеев /Русия/ по точки.

След последния удар на гонга съдиите записаха 9:2 точки в полза на Пулев. Така България спечели 1 златен и 1 сребърен медал на 38-то европейско първенство по бокс, което завърши тази вечер в Ливърпул.

Във финала на категория до 54 килограма Детелин Далаклиев /България/ загуби по точки от Люк Кембъл /Англия/ и остана със "сребро".

Кубрат Пулев е роден на 4 май 1981 година в София. Син е на известния тежък боксьор от 50-те и 60-те години на миналия век Венко Пулев. Той е носител на бронзов медал от световното първенство в Китай през 2005 година, а през 2002 година е носител на най-ценния трофей в българския бокс - Купа "Странджа".

Кубрат Пулев е носител на бронзов медал от европейското първенство в Пловдив през 2006 година. Участник е на летните олимпийски игри в Пекин през 2008 година.

През цялата си състезателна кариера Кубрат Пулев е член на ЦСКА, а в момента е състезател на ЦСКА Литекс с личен треньор Михаил Таков. Кубрат Пулев е сержант в българската армия.