Кубрат Пулев официално получи наградата си за „Мъж на годината 2013” - уникална гравирана парадна офицерска кавалерийска сабя от времето на цар Борис ІІІ. На тържествената церемония пред отбрани вип-гости, Кобрата обаче направи заявка, че целта му е и догодина да бъде „Рицар на сабята” като отново спечели реномираната класация на Дарик радио вече в качеството си на световен шампион!

„В изтеклата 2013 година имаше страшно много дефицити. Един от тези, които най-много болят, бе дефицитът на мъжество! За това всеки един от номинираните заслужава да бъда лауреат на сабята и на „Мъж на годината”. Победителят обаче е само един – Кубрат Пулев! Ще бъда изключително щастлив догодина да имаш и втора сабя, а аз да имам честта да я връча на световния шампион!”, бяха думите на изп.директор на Дарик радио Радосвет Радев към професионалния боксьор при самото официално награждаване. Кубрат Пулев пък отговори: „Приготвил съм сега две монети, с които спрямо традицията трябва да откупя сабята. Сега давам и двете, че и за догодина! Искам да благодаря на всички, които гласуваха за мен. Благодаря на Дарик радио за оказаната чест! Поздравявам и всички в Топ3. Много съм щастлив и ще продължавам да се развивам по този начин като човек, като личност. Ще продължавам да израствам. Ставам още по-опасен с тази сабя”.

Кобрата със заявка за Мъж на годината и догодина

източник: Sofia Photo Agency

Дарик радио удостои със специалната награда „Легенда” големия Джоко Росич. От името на символа на българското кино, театър и култура, грамотата получи председателят на Съюза на артистите в България Христо Мутафчиев.

„Аз не съм Джоко Росич, а адски би ми се искало да бъда! Благодаря от негово име на Академията на Дарик радио, но благодаря и за това, че Джоко е един от най-големите мъжкари в българското изкуство, таетър и култура. Искам да Ви кажа нещо, което по всяка вероятност и Джоко щеше да Ви каже: Хора, не забравяйте големите личности на България! Хора – много, човеци – малко, Джоко е човек!”, бяха част от думите на Мутафчиев с глас наподобяващ този на приятеля си Джоко Росич под аплодисментите на гостите.Другият специален приз „Мис Тв Чар” бе връчен от миналогодишния носител Евгения Марчева на Мария Андонова от БНТ. „Огромно благодаря, че ми подарихте такъв приказен ден!”, с усмивка сподели лицето на „Денят отблизо”.

Кобрата със заявка за Мъж на годината и догодина

източник: Sofia Photo Agency

От името на Негово светейшество Неофит - Патриарх Български и Митрополит Софийски, грамотата за номиниран в „Мъж на годината 2013”, получи Западно- и Средноевропейски Митрополит Антоний с думите: „Това е признание за авторитета на Българската православна църква. „Мъж на годината” е задължаващо защото мъжеството е висша христианска добродетел. Тя е съвкупност от ображението на духовния стремеж на човека да се оподоби на Бога. Нека да помним думите на Св. Апостол Павел, който казва: „Помнете вашите наставници като имате пред очи техния живот, подражавайте на вярата и делата им!” Нека имаме много повече вяра и да бъдем по-добри”.

Водещи на церемонията „Мъж на годината 2013” бяха мъжкарите пред микрофона на Дарик радио Драгомир Симеонов и Михаил Дюзев.