Кубрат Пулев за пореден път обяви, че никога не би се боксирал под флага на друга държава, освен България. Кобрата призна, че е получавал предложения да се боксира за Германия, където тренира, но никога не би приел.

„Мечтая си България да се стане като Германия. Това е абсолютно нормално. Дори и в Библията пише, че последните стават първи. И това ще стане. И ние се развиваме, но бавно. Хората, обществото е съвсем друго, в сравнение с преди. Хората вече не се връзват така, както се връзваха преди. Хората не трябва да се предават и да бягат и да казват, че „тук не става“. Остава ни малко да тръгнем по правия път, а не през гората“, коментира Пулев в интервю за предаването „120 минути“ по bTV.

„Няма цена, която да ме накара да сменя държавата. Предложиха ми да играя и за Германия дори, но не мисля, че това е важно. Важно е какво мога да постигна, а не какво мога да получа. Аз искам да постигна успехи, които са трудни, които ще ме направят истински щастлив, а не парите“, сподели още той.

Пулев също призна, че някои от политическите партии в страната са опитвали да го приобщят към техните редици, но той е отказал. „Предлагаха ми от няколко парти. Аз се чувствам индиректно политик. Когато и където мога се опитвам да влияя дори и на политиците, които познавам. Те не трябва да ламтят и алчнеят за пари. За мен България е висша цел, която бих се радвам да бъде по-добре. Яд ме е като гледам един немски пенсионер да получава 1500 евро пенсия, а тук 150 евро. Яд ме е как хората в България са равнодушни. Само се вайкат и оплакват. Хората трябва да бъдат дейни. Трябват ни хора, които са интелигентни, образовани и открити“, завърши най-добрият български боксьор.