Спортист №1 на България за 2012 година Кубрат Пулев получи поредното си отличие – кола от Българския спортен тотализатор. Призът го зарадва, както се случи и с треньор №1 за годината Михаил Таков. Двамата получиха ключовете за новите си возила на церемония от Министерството на физическото възпитание и спорта, и тотото.

След като позира с автомобила, Кобрата се закани, че няма да се задоволи с успехите си тази година и през 2013-та ще продължава да работи, тренира още по-усърдно.

„Всичко спечелих през 2012-та” с усмивка каза Пулев на въпрос на Гонг дали има ще, което не е спечелил. Номинираният и за „Мъж на годината`2012” продължи: „Всичко, което можах, спечелих! Аз съм пре-пре доволен от себе си. Най-важното е , че няма да се задоволя с това и да спра до тук, а ще продължавам да работа и тренирам още по-усърдно . Тези награди и успехи са един power , дават ми допълнителен стимул. Дано да жънем повече успехи през 2-13-та!”.

Гонг попита Кобрата и кога да очакваме следващия му мач на профиринга срещу 36-годишния поляк Томаш Адамек, победителят от който ще се изправи срещу световния шампион в Владимир Кличко. Кубрат Пулев пояни: „Следващият ми противник е Адамек и той е препятствието ми преди Кличко. Това препятствие обаче е много, много сериозно! Мачът с Адамек ще бъде през март или април. Датата все още не е уточнена, просто зависи на коя гала ще играем. Може би ще бъде отново в Германия. Искаха да бъде в САЩ, но това е договорка на менажерите”.

Кобрата пък разкри, че би се пуснал и на автомобилна надпревара, като е сигурен, че зад волана е по-добър от Кличко: „Ще си карам новата кола. Шофирам не по-лошо, отколкото играя бокс! Може дори да се пусна и на състезание с нея. Със сигурност и по-добре шофирам от Владимир Кличко! Наградите за Спортист на годината и сега колата са една благодарност от държавата, от МФВС, от Спортния тотализатор, от всички вас журналистите, хората. Това е много силен жест към мен, който допринесе за възприятието ми за успехите! Така ги чувствам още повече. Да си спортист на годината е най-голямата награда в България! Аз съм си българин, тук живея и това е една огромна награда за мен и благодарност от всички. На Нова година ще бъде тук в София защото и моята приятелка има участия, а трябва да сме заедно. Плюс това ще си почина и аз, да видя всички близки”.