Над 20 спортни клуба в Стара Загора направиха до 30-ти ноември своите номинации за класацията "Спортист на 2014 година".

Общо 44 състезатели са номинирани за участието в топдесетките - на най-добрите и най-перспективните състезатели в града през отиващата си година.

Комисия под председателството на зам.-кмета Иванка Сотирова, в която участват експерти от общината, досегашният председател на Постоянната комисия по спорт и младежки дейности в ОбС Маноил Манев, понастоящем зам.областен управител и трима журналисти, е определила техните имена. Те ще станат известни по време на церемонията за връчване на отличията, която ще се проведе на 23.12.2014г. от 18.30 ч. в общинската спортна зала "Иван Вазов". Това съобщи на пресконференция пред журналисти Асен Асенов, гл.експерт "Младежки дейности и спорт" в общината.

Ще бъдат отличени още най-добрия треньор, спортен журналист, ветеран и параолимпиец. За първи път тази година за най-голям принос в развитието на ученическите спортни игри ще бъде награден и учител по физическо възпитание от старозагорските училища, съобщи Асенов. Отличие ще има и за най-динамично развиващ се спортен клуб в града, уточни той.

Спортистът на годината, който ще оглави десетката на най-добрите, както и избраният за най-перспективен състезател, ще получат от кмета Живко Тодоров и премия по 1000 лв.