Кметът на София г-жа Йорданка Фандъкова обеща подкрепа от страна на столична община за организацията и провеждането на 11-Европейското първенство по зимния хвърляния, което ще се проведе на 19-20 март 2011 г на стадионите на Национална спортна академия „Васил Левски”. В кабинета й в Столична община днес се проведе среща на организационния комитет на шампионата на Стария контитент на който г-жа Фандъкова е патрон.

На заседанието присъстваха съпредседателите на оргкома проф. Лъчезар Димитров, ректор на НСА и Добромир Карамаринов, президент на БФЛА, зам.председателят проф. Петър Бонов и координатора Антон Бонов.

„Много се радвам, че столицата ни ще е домакин на толкова престижно състезание, заяви г-жа Фандъкова. – Надявам се, че с общи усилия ще направим така, че състезанието в София да бъде оценено високо от страна на Европейската атлетическа асоциация и участващите в него лекоатлети”.

Проф. Димитров запозна кметът на София с дейностите, които академията извършва по подготовката стадионите за първенството. Председателят на БФЛА докладва за цялостната структурата на подготовката на състезанието и за предстоящите визити в София на делегатите на Европейската атлетическа асоциация (ЕАА).

Г-жа Фандъкова ще приеме на 3 декември двамата инспектиращи от страна на ЕАА. Президентът на БФЛА подари на кмета на София плакет с емблемата на първенството по зимни хвърляния.