Ще продължим да подпомагаме финансово подготовката на Детелин Далаклиев и в бъдеще. Това заяви за БТА кметът на Плевен проф. Димитър Стойков.

Той уточни, че още след като е поел поста си е заявил, че се осигурят нужните средства в подкрепа на Световния шампион по бокс. Сега предстои да обсъждаме бюджета на общината за 2013 година и съм сигурен, че ще намерим средства, за да продължим подкрепата си за Детелин, каза Стойков. Той подчерта, че ще търсят средства и за сериозно обновление на базата за спорт в Плевен.

"Сега меко казано спортните ни съоръжения са в недобро състояние. Зала "Спартак" вероятно няма да можем да ремонтираме за предстоящия първи Международен турнир по бокс за младежи, на който поемаме домакинството през ноември, но за следващата година трябва да предвидим пари за нейното обновяване. Общината ще се погрижи и за спортната зала "Балканстрой", каза още Стойков.

Той обаче бе категоричен, че ще продължат да работят "за нещо по-голямо", като визира идеята в Плевен да бъде построена многофункционална зала за спорт и култура. Ние имаме амбицията за ново строителство, срещаме подкрепата на председателя на парламента Цецка Цачева и се надявам да получим разбиране и подкрепа на държавата, каза Стойков. Дано успеем, защото стратегията на общината е да развива спорта, да създава условия за младите да спортуват, защото подрастващите са бъдещите олимпийски и световни шампиони и ние се надяваме сред тях да има и плевенчани, както и досега - имена като това на Детелин Далакалиев, коментира Стойков.