Украинският боксьор в тежка категория Владимир Кличко победи руснака Султан Ибрагимов в „Медисън Скуеър Гардън” в Ню Йорк и прибави титлата на Световната боксова организация към своята колекция.

Кличко спечели тактически, използвайки своя ръст за блокиране на силната дясна ръка на руснака. Така той го превърна в боксьор с една ръка и започна постепенна атака след първите пет рунда.

Украинецът направи първата си силна серия през осмия рунд, в който намери притиснатия Ибрагимов с дясна-лява, а после и лява-дясна ръка. След серията Кличко нанесе тежък удар с дясната си ръка.

В деветия рунд последваха още няколко серии на украинеца, които предизвикаха обилни капки студена пот по лицето на Ибрагимов.

Ибрагимов все пак успя да се противопостави в десетия рунд, когато след силен удар просна Кличко по гръб на ринга. Това обаче беше и най-близкото до победа за руснака, който бе категорично надигран в оставащите рундове до края.

„Не бях в позиция да използвам много дясната си ръка. Не може да печелиш всеки мач с нокаут. Искам само да продължавам да побеждавам всички с титли за да стана безспорен шампион”, заяви Кличко.

Владимир Кличко вече притежава титлата на Международната боксова организация, а тази вечер към нея прибави и тази на Световната боксова организация. За да бъде безспорен шампион в най-тежката категория, украинецът трябва да вземе и титлите на

узбекистанеца Руслан Чагаев и руснака Олег Маскаев.

„Той не нападаше, а ме притискаше постепенно. Не почувствах болки в нито един момент от мача, но усещах че губя”, заяви Ибрагимов.