Действащият световен шампион при свръхтежките към Международната боксова федерация (IBF) Владимир Кличко е уверен, че ще победи бързо с нокаут претендента Рей Остин в срещата между двамата на 10 март.

„Колкото по-бързо го сваля, толкова по-добре за мен,” заяви Кличко на последната пресконференция преди сблъсъка. „Моят съперник има много слаби места, които не искам да разкривам сега. Достатъчно ми беше да изгледам записи на последните мачове на Остин, за да разгадая тактиката му и стратегията му за водене на боеве. Сигурен съм, че лесно ще защитя титлата си.”

На нападките на Кличко, американският боксьор отвърна подобаващо:

„Аз често съм подценяван в супертежката категория,” заяви 199-сантиметровият Остин. „Не ме интересува обаче какво говорят експертите или моите съперници за качествата ми. Това, което Кличко мисли да направи, ще се опитам да го сторя и аз – ще го нокаутирам.”

Мачът започва в 23:15 българско време в събота, 10 март и ще ес излъчва посредством 19 камери, три от които за първи път ще са монтирани в пода на ринга. Боят ще се предава директно в над 100 страни в цял свят от НВО.

От общо 16000 билета, пуснати в обръщение, са останали едва 500, които ще се продават по време на откритата тренировка утре в “Olympia Stuetzpunkt Heidelberg”. Срещата ще се състои в SAP Arena в Манхайм, Германия.