Националът Пламен Петров се готви за участие на Европейското първенство по борба в Литва. Очаква се Петров да ни представя в категория до 66 килограма в класическия стил.

„Надявам се да съм готов за Европейското. Все още се настройвам. Чувствам, че има още малко да се изчиства. В Тампере можеше и да играя финал, затова тази година ще опитам да хвърля още усилия и концентрация, за да играя финал. Самочувствие има, но пак трябва да си вярвам. Трябва 100% да си вярваш, че може да надвиеш всички”, сподели Пламен Петров в Самоков, където борците ни са на подготвителен лагер преди шампионата на Стария континент в края на месеца.

Петров коментира, че няма завист между борците, които се състезават в една и съща категория: „Мисля, че няма завист, защото показах, че съм най-добрият в категорията, като изключим Николай Гергов, който почти е пред отказване.”

Специално за Гонг Пламен Петров разкри, че се готви за сватба през април с любимата си Алена. „На 11-ти април ми предстои сватба. Концентрирам се, за да направя подарък на годеницата ми Алена. Дано да продължи да вярва в мен и да ми дава сили, да ме подкрепя”, каза Петров.