Въпреки, че резултатите на бг спортистите не бяха през 2009-та такива, каквито бихме искали, все пак церемонията по награждаването на 10-те най-добри ще е отново бляскаво шоу с модерно звучене, а залог за това е режисурата на популярния Маги Халваджиян и сценария на Влади Априлов, разкриха за Гонг днес организаторите от Нове холдинг.

Двете нови анкети за „Отбор на годината” и „Спортист с увреждания” най-после ще сложат край на полемиката в класацията и ще бъде уважен труда, както на колективните спортове, така и на тези, които често се представят по-достойно от онези с „големите претенции”.

Официалната церемония по награждаването ще е на 21-ви декември в „Народния театър”, отново под патронажа на президента на България. Преди това на 9-ти идния месец по азбучен ред ще бъдат обявени 10-те най-добри спортисти. Мястото подсказва класическа постановка, но ще бъде търсен баланс между официалната и спортно-елегантна визия. По традиция церемонията ще бъде излъчена пряко по Дарик радио.

Що се касае до темата за липсващите тази година чекове като прибавка към ценните статуетки, то организаторите обявиха, че в крайна сметка церемонията е с морален характер, а паричните премии бяха изплащани само няколко пъти в 52-годишната история на анкетата. В условията на финансова криза дори организацията и шоуто са достатъчно скъпи, а все пак заслужилите ни спортисти са премирани от държавата, дори и спонсори. Още за стартиралото гласуване и любопитни детайли около организацията разкри пред Гонг Христина Богданова от Нове холдинг.