Старши треньорът на националния ни тим по класическа борба Братан Ценов заяви, че се надява на хубав турнир утре на „Никола Петров” в столичния Зимен дворец.

„Дано да се представим добре и да няма контузии. Това ни е като последна проверка. Турците наистина са със сериозен състав. Армен Назарян получи травма в областта на ребрата и решихме да не рискуваме. За Емил Милев - може би ще го пуснем, но ще преценим в хода на състезанието дали да продължи, защото и той е с лека контузия”, сподели Ценов преди тегленето на жребия за надпреварата тази вечер.

За България ще участват световният шампион при юношите Александър Костадинов (55 кг) и Венелин Венков (55), Николай Гергов (66), Явор Янакиев (74), Калоян Динчев (96), Иван Иванов (74).

Състезатели от общо девет държави - Алжир, Египет, Франция, Черна гора, Русия, Албания, Румъния, Сърбия и Турция ще се пуснат на турнира утре.

Турците пък водят трима световни шампиони на състезанието. Откриването на турнира „Никола Петров” е от 17:00 часа в събота, а после започват финалите. В неделя са схватките от турнира по свободна борба „Дан Колов”.