Наградният фонд на "Асарел България Оупън" ще бъде вдигнат от 80 000 до 130 000 долара, заяви за Дарик радио председателят на едноименното сдружение и зам.-председател на Българската федерация по тенис на маса Иван Александров.

Състезанието запазва статута си на турнир от "мейджър" сериите. Нарастването нанаградният фонд от 80 000 долара до 130 000 долара става възможно благодарение на китайска фирма, която ще си сътрудничи с организаторите.

"Китайска фирма ще ни помогне финансово. Добре разположените дати и натрупаният авторитет в предишните две издания на турнира, а сега и повишения награден фонд, са предпоставка да съберем елита на световния тенис на маса", заяви Александров. 

Турнирът ще се проведе в панагюрската зала "Арена Асарел" в дните от 16 до 20 август, съобщи Александров и подчерта, че това са много добри дати предвид годишния календар на третото издание на турнира от 16 до 20 август

"Асарел-Медет" АД остава генерален спонсор на турнира, а организаторите от СНЦ "Асарел България Оупън" ще разчитат и на изграденото добро партньорство с Министерството на младежта и спорта, Българската федерация по тенис на маса и Община Панагюрище.