Дзяхуей Съ постигна една от най-големите победи в професионалната си кариера, след като отстрани Рони О'Съливан в четвъртфиналите на турнира Снукър Мастърс в столицата на Саудитска Арабия - Рияд. 22-годишният китаец се наложи над седемкратния световен шампион с 6-4 фрейма.

Съ започна отлично мача и вече се виждаше с аванс от 3-0, когато Рони направи отлични 65 точки под напрежение, за да намали изоставането си на 1-2. Последва нова голяма серия за "Ракетата", но съперникът му взе следващите три партии, за да се доближи на една от полуфиналите. О'Съливан отговори с брейкове от 65 и 56 точки, но солидни 82 пратиха Съ в последните четири. Така Рони не съумя да спечели още един двубой от губеща позиция, след като в предишния кръг обърна сънародника на Съ - Анда Джан, с 6-5, след като изоставаше с 0-3.

На полуфиналите Съ ще играе с Марк Уилямс, който не даде нито един фрейм на Джими Робъртсън. Робъртсън отстрани по-рано в надпреварата Джон Хигинс и Кайрън Уилсън, но не успя да използва шансовете си срещу Уилямс.

В другия 1/2-финал един срещу друг ще се изправят Джъд Тръмп и Шон Мърфи. "Магьосника" елиминира Гуодун Сяо след 6-2, докато Тръмп се наложи над възродения Нийл Робъртсън с 6-3 фрейма. "Асото" удържа съперника, който се завърна в играта след ранно изоставане от 0-3, намалявайки до 3-4, но нямаше сили за нещо повече. Ключова за крайния изход беше осмата партия, която Тръмп спечели след брейк от 77 точки, след като изоставаше с 0-44. / БГНЕС