Кирил Терзиев не успя да стигне до финала на в олимпийския турнир по свободна борба в категория до 74 килограма, след като бе туширан още в първата част от големия фаворит за златото – двукратния олимпийски шампион Бувайсар Сайтиев от Русия.

За сметка на това, дебютантът ни на Олимпийските игри ще се бори за бронзов медал, а съперникът му ще бъде един от състезателите идващи от репешажите. Според предварителната програма срещатa за бронза на Терзиев е от 13.05 часа българско време. Българинът ще се изправи срещу кубинеца Иван Фундора. 

На полуфиналите Терзиев загуби с туш в 1:49-та минута на първата част от двукратния олимпийски, шесткратен световен и шесткратен европейски шампион Бувайсар Сайтиев (Русия). Сайтиев поведе с 8:0 точки преди да тушира нашия състезател.

Преди това българският борец записа две победи. На старта той се справи с Месаим Юкар от Иран. Терзиев победи категорично свия съперник с 2-0 части, като взе първата с 3:0 точки, а втората с 3:1.

Във втората си среща от надпреварата българинът тушира Арсен Гитинов от Киргизстан, който в първия кръг успя да се наложи над сочения за фаворит световния шампион от 2006 Ибрахим Алдатов от Украйна.