Кирил Терзиев, който спечели олимпийска квота при 74-килограмовите, ще пропусне турнира по свободна борба „Дан Колов” в неделя заради лекатравма на крака.Треньорският щаб предпочете дасъхрани национала, за да може той по-бързо да се възстанови. В тази категория обаче публиката в Двореца на спорта в София ще види Михаил Ганев.

При 66-килограмовите на тепиха ще излезе двукратният световен и четирикратен европейски шампион Серафим Бързаков, а при най-леките до 55 кг световният първенец от „Гуанджоу 2006” Радослав Великов, съобщава bul-wrestling.org.

С интерес се чака битката в категория до 60 кг между бронзовия медалист от Евро 2008 Анатолий Гуйдя и световния шампион за юноши от 2006-а Исмаил Реджеб.

 

При тежките до 120 кг ще стартират Божидар Бояждиев и Красимир Кочев.

За турнира са заявени борци от 7 страни – Украйна, Египет, Румъния, Монголия, Алжир, Венецуела и Македония.

При жените надпреварата ще бъде само в две категории – до 63 и до 72 кг, в които България има олимпийски квоти. На 63 кг ще излязат спечелилата квота Елина Васева и Теодора Димитрова.

Двукратната световна и трикратна европейска шампионка в категория до 72 кг Станка Златева все още е под въпрос за турнира. Най-вероятно тя ще стартира на състезанието в Полша следващата седмица, а с това ще приключи изявите сипреди Олимпиадата.
За турнира в Полша ще заминат инякои от националите ни в свободния стил, след което ще бъде определен съставът за олимпиадата в Пекин.