Бронзовият медалист от Олимпиадата в Пекин в свободната борба в категория 74кг. Кирил Терзиев сподели пред Гонг, че любовният му живот и в София върви добре.

„Любовен фронт има и в България. Навсякъде има жени. Не само в Швейцария. Интересно е навсякъде” каза Терзиев.

Свободнякът ни впечатли с лачените си сиви тип крокодилска кожа обувки. „Те са ми подарък от един приятел. Каза ми, че трябва да съм готин. Костюми, ризки и т.н. оставих те да избират. Нетипично ми е сега в костюм, малко ме притеснява и не се чувствам в кожата си, ама ще свикна. И анцуг не обичам. Предпочитам дънчици и блузки. Самичък е трудно да се обличаш и да следиш модните тенденции, да гледаш списания”.

Преди церемонията по награждаването на призьорите ни от Пекин, Кирил и Радослав Великов доста се шегуваха, като Терзиев дори разсмя на сцената Руди. „Шегувахме се, че не сме говорили много пред камера и толкова много хора. Борбата в Пекин ни беше трудна, но сега ни е много по-трудно. Като се изправим пред журналистите ни е най-трудно. Наговаряхме се кой какво ще каже, пък да не се повтаряме”.

След тържеството, Кирил Терзиев си взе чаша червено вино и отпиваше между интервютата. „Всичко в умерени количества е позволено, но не трябва да се прекалява. Вече е следобед, няма проблем, пък и с хапването става. Не съм го изпил, то е за наздраве” коментира той.

Пред Гонг Терзиев още сподели, какво иска да направи с получените от ДАМС 100 хиляди лева: „Искам да си купя апартамент в София. За първи път печеля медал и сега тези награждавания са нещо ново за мен. Радва ме интересът към мен. Приятелите ми отпреди и сега продължават да са ми такива. Парите и емоциите не могат да се сравняват. Парите са стимул, а емоциите остават най-много. В Пекин имаше много емоция и нови запознанства, атмосферата беше супер. След Олимпиадата я караме по-леко, нямаше много тежки тренировки. Здравият напън предстои скоро на Белмекен. Дано измислим с треньора нещо ново, защото конкуренцията гледа и разучава. Трябва пак да изненадваме”.