Бронзовият медалист от Олимпиадата в Пекин Кирил Терзиев получи днес своя звезда в Алеята на славата на спортното училище на ЦСКА „Генерал Владимир Стойчев”. Младият борец сподели специално за Гонг своите емоции след откриването на звездите.

„Като звезда се чувствам. Супер е, това е голямо признание за спортистите, като в Холивуд е. Всеки спортист мечтае първо да се представи добре, и когато се завърнеш след такъв дълъг път на мястото, на което си израснал, всички тези неща, като ги видиш отново, е готино. Дано всички плочки да станат със звездички, повече да има спортисти с медалчета, да събираме пак,” каза Терзиев.

„Аз съм студент в момента, не съм спирал да уча. След толкова много време, като видиш тези хора, с които си се изградил като характер, тези хора са като майка ти и баща ти, като ги видя, това ме радва и мен. Определено това ще е стимул за децата. Аз ако дойда на училище и ги видя, и аз бих си мечтал да имам звездичка,” сподели Кирил.

Той призна и за какво си мечтае:„За още звездички, от световни и европейски. Всеки спортист мечтае да стане шампион, да спечели златото. Това е едно удовлетворение за този труд, след дългите дни на изпитания, на мъки, и всичко това се връща, този път до златото, да звездата.”

„Може би ще трябва да тренираме повече, да се мобилизираме повече и да се чувстваме добре,” завърши Кирил Терзиев на въпрос какво все още не му стига за златото.