Международният гросмайстор и бивш селекционер на българския национален отбор по шахмат за мъже Кирил Георгиев прибави още една титла в богатата си колекция - той вече е шампион и на Италия. Кирил Георгиев игра на първа дъска на отбора на Падуа, който стана шампион на Италия на отборното първенство в Сенигалия. Гросмайстор Георгиев постигна отличен резултат на първа дъска на отбора на Падуа - 3,5 точки от 5 възможни /2 победи и 3 ремита/.

Кирил Георгиев, който е световен шампион за юноши от 1983 година и трикратен индивидуален шампион на България за мъже, спокойно може да кандидатства за книгата на рекордите на Гинес - той е шампион на седем страни!? Като състезател на Локомотив Пловдив, ЦСКА и Локомотив София гросмайстор Кирил Георгиев е над десет пъти отборен шампион на България. Възползвайки се умело от процесите на глобализация като цяло и на интернационализация на шахмата в частност, гросмайстор Кирил Георгиев е бил отборен шампион на седем различни страни - България, Македония, Босна и Херцеговина, Черна гора, Австрия, Хърватия и Италия. Кирил Георгиев е шампион за 2009 година на три страни едновременно - Австрия, Хърватия и Италия. И още един факт от шахматната биография на българския гросмайстор Кирил Георгиев - през 2000-та година той стана европейски шампион с отбора на ШК Босна-Сараево.

Тези дни "шахматният глобтротър" Кирил Георгиев най-после намери свободно време да посети родния си град Петрич, където беше награден с почетния знак на Петрич, и да изнесе сеанс на едновременна игра на 30 дъски на своите съграждани. Резултатът от сеанса е 28 победи и 2 ремита за родения в Петрич легендарен български шахматист.