Двукратният олимпийски шампион Таню Киряков зае място на 7-о място на 50 метра пистолет на турнира по спортна стрелба в Пекин.

Именитият ни спортист не успя да зарадва цяла България с медал в ранните часове на деня с реализираните 656.8 точки на финала. Той влезе със седми резултат от квалификациите и запази позицията си до края, макар че след първите няколко стрелби излезе временно дори на четвърто място.

Въпреки това Таню Киряков доказа за пореден път, че е един от топ-стрелците в света със седмата си позиция.

Олимпийски шампион в дисциплината стана южнокореецът Жон О Жин с общ резултат от 660.4 точки. Среброто отиде при Йон Су Ким от Северна Корея (660.2 точки). Третото място зае представителят на домакините Зонлиан Тан (659.5 точки), който влезе с първи резултат във финала.

Таню Киряков зае 7-о място и в квалификациите с 562 точки и доказа, че все още е един от най-добрите на 50 метра, въпреки че преди два дни пропусна този шанс на 10 метра пистолет.

Трябва да се отбележи, че двукратният ни олимпийски шампион замина за Пекин със сериозен здравословен проблем – гранолом на зъба, който не бе лекуван, заради препаратите, които съдържат вещества, попадащи в списъка на забранените.