Мирослав Кирчев, най-добрият състезател в мъжкия ни каяк, ще се надпреварва и за квота, и за медал на Световното първенство в Италия (август).

На Световната купа в Дуисбург той зае четвърто място на финала в олимпийската дисциплина едноместен каяк 1000 м и спечели бронзовия медал в неолимпийската дистанция на 500 м.

"В подготовката има резерв. Работя постепенно и бавно за медал на Световното", каза личната треньорка на Мирослав Ева Пашева в Пресклуб "България". Тя е много доволна, че възпитаникът й показва на състезания, че се е абстрахирал от големите имена, от световните и олимпийски шампиони в каяка.

"Те го наблюдават и се страхуват от него", сподели специалистката. Мирослав пропусна Европейското първенство в Чехия, защото още не беше добре подготвен, но през юни му предстои участие на Европейските игри в Баку. Там ще стартира на 1000 м и на 200 м.

"По мое време, когато се състезавах, силните бяха в Европа, сега има много класни извън Стария континент. Конкуренцията става все по-силна и въпросът е кой има по-голяма психическа издържливост", каза на пресконференцията селекционерът на националните отбори към БФ Кану-каяк, олимпийският медалист Милко Казанов. /БГНЕС