Кипърската пауър метъл банда - Winter’s Verge се присъединява към финландското фиаско на Stratovarius и Tracedawn в София на 24 януари 2010 година.

Докато Tracedawn е съпорт в цялото турне на легендите от Stratovarius, то Winter’s Verge ще се включат само за няколко от датите, сред които е и концерта в зала „Христо Ботев”.

Организаторите от Лауд Консертс (Loud Concerts) уточняват, че вече се продават билети само на цена от 30 лева, след като тези с промоционална цена се изчерпаха напълно.

В деня на концерта цената за билет ще бъде 35 лв. Местата, на които се предлагат са: ексклузивно в мрежата на Тicketstream.bg и в магазините на Office1Superstore, M-Tel, Orange center и в Билетен център в НДК.

Младата метъл банда Winter’s Verge идва от Кипър, а името й „преди зимата”, музикантите обясняват с чувството и настроението, което всеки човек усеща в този период. Освен това в Кипър никога няма истинска зима, което кара хората от острова да я очакват с особено желание.

Още с излизането на първият им албум ”Another Life … Another End” (2006) те предизвикват интересът към себе си, a с появата на “Eternal Damnation “ се налагат и като една от най-силните пауър метъл банди в Кипър. У нас ще представят най-новият си албум, които предстои да се появи на пазара през януари, а предизвикателството да са съпорт точно на Stratovarius ще се окаже сбъдната мечта за младите музиканти. Всеки от тях е фен на Dream Theater, Iron Maiden, Sonata Arctica, Helloween, Kamelot, Rage или класическа музика, но почетното място сред всички тях е отредено именно на финландските легенди.

Младите музикантите са изключително щастливи от факта, че ще стъпят на една сценат с идолите си от Stratovarius и Tracedawn в София.