Талантливият ни шахматист Киприан Бербатов ще може да разчита на финансова помощ до завършване на основното си образование. В офиса на спортен клуб Левски бе подписан договор за стипендия на младока от бизнесмена Александър Кашукеев. „Нямам нищо общо с шахмата, но считам, че трябва да се обърне внимание на спорта свързан с развитие на личността. Шахматът дава възможност на младежите да се научат на дисциплина и да се развие умственият потенциал. Трябва да се вземат екстремни мерки от държавните органи”, коментира Кашукеев.

„Радвам се, че прави нещо за развитието на спорта. Имаше един турнир в Испания, където вървях добре, но загубих от един по-слаб. Бях се разконцентрирал. В Благоевград на държавното за мъже, където съм доволен и съм на 6-то място. Победих трима гросмайстори. Надявам се в най-скоро време да стана гросмайстор. Може би ще участвам на друг турнир в Испания през април”, сподели Киприан Бербатов.

„Киприан е ученик на нашето училище и миналата година имаше предложение да се номинират най-добрите ученици. Споделих с г-н Кашукеев, че има такъв талант и по негова инициатива той ще поеме стипендията на Киприан. Това е едно отношение към това 12-годишно момче и неговия труд. Дано фамилията Бербатов се прочуе в света и с Киприан”, каза председателят на СК Левски Стоян Хранов.