Изцяло кенийски триумф предложи един от най-елитните маратони в света - този на Лондон. И при мъжете, и при жените победата бе за представители на най-изявената нация в маратонските бягания.

Олимпийският първенец Елиуд Кипчоге триумфира при мъжете, печелейки своя трети маратон на Лондон с време от 2:04:16 часа. На 30 секунди зад него финишира Тола Шура Китата от Етиопия.

Другият голям герой при мъжете бе Мо Фара. Четирикратният олимпийски и шесткратен световен шампион завърши трети като с време от 2:06:21 часа подобри 33-годишния британски рекорд.

За Фара, който реши да се оттегли от състезанията на писта и да се посвети на маратона, това бе второ голямо шосейно състезание, а в него той демонстрира, че може да се бори с най-големите в дисциплината.

При дамите първото място грабна Вивиан Черуйот. 34-годишната кенийка финишира с най-доброто си лично време от 2:18:31 часа. Тя обаче не успя да подобри световния рекорд на Пола Радклиф (2:15:25).

Такива амбиции имаха Мери Кейтани и Тирунеш Дибаба, но те се провалиха. 

Преди година в Лондон Черуйот, олимпийска шампионка на 5000 метра, избяга своя първи маратон и завърши четвърта преди да спечели във Франкфурт през есента.

Друга кенийка в лицето на Бригид Косгей (2:20:13) е втора, а етиопката Таделех Бекеле оформи топ 3 с 2:21:30.