След безпрецедентно господство, в което го видяхме да остане непобеден в продължение на десетилетие, защитавайки титлата си девет пъти, Жозе Алдо загуби две от последните си три срещи и въпросите започват да навлизат в съзнанието. Свършено ли е с Алдо? 

Конър Макгрегър счупи ли брадичката му? Сърцето му все още ли е толкова голямо? На къде ще поеме оттук нататък? Бокс, наистина?

Е, вече имаме отговор на един от тези въпроси, тъй като Алдо ще се изправи срещу Рикардо Ламас в UFC Уинипег на 16-ти декември. 

Алдо спечели първата битка помежду им чрез съдийско решение, но това ще бъде непозната територия за бившия шампион в категория перо, тъй като той ще влезе в трирундов мач за първи път от 2009-та година насам. 

Всички тези променливи провокират въпроса: как ще изглежда Алдо след загубата от Макс Холоуей и анализаторът на UFC Кени Флориан се чуди точно това.

"Това е големият въпрос според мен, защото макар че той доминираше в по-голямата част от битката с Макс Холоуей, особено в началото, но когато битката се разгорещи, изглежда, че Алдо загуби интерес към нея. Сякаш му беше малко скучно или не искаше да работи толкова усилено. Холоуей започна да го натиска и изглежда го пречупи психически, а после го нокаутира. Беше красиво за наблюдение, но в същото време беше изключително странно поведения от страна на Алдо", заяви Флориан.

Красиво и жестоко. След като загуби първите два руна, Холоуей спря Алдо в третия с канонада от удари. Това беше трета загуба в кариерата на бразилеца и едва втора в UFC, другото поражение дойде от Конър Макгрегър, който успя да го "приспи" за унизителните 13 секунди. Алдо излезе от това положение с отскок, побеждавайки Франки Едгар в една от най-добрите си битки, но Флориан смята, че този път положението е различно и представянето на Алдо срещу Ламас ще ни даде възможността да разберем дали най-добрите години на бившия шампион са вече зад него.

"За Алдо, това ще бъде интересна битка, за да разберем дали все още е мотивиран да се бие? Все още ли е там, за да спечели и да покаже най-доброто от себе си? Особено срещу човек, който вече е побеждавал, ще научим доста бързо какво се случва в главата на Алдо и дали той наистина иска да се върне на върна в тази дивизия", добави Флориан.