Една от звездите в кеча Умага почина на едва 36 години. Бившият интерконтинентален шампион на WWE (Световната кеч федерация) умря от инфаркт. Новината бе потвърдена от семейството му.

Самоанецът, чието истинско име бе Едуард Фату, заспал, докато гледал телевизия в къщата си в Хюстън. Няколко часа по-късно той е бил намерен от своята съпруга без да диша и с течаща кръв от носа му. Веднага кечистът е бил отведен в местна болница, където е поставен на животоподдържаща система, която обаче не е успяла да помогне.

Умага е известен най-вече с участието си в главния мач на Кеч Мания 23 през 2007-а – турнирът с най-големи приходи в историята на този спорт. Тогава той загуби от Боби Лейшли, в резултат, на което милиардерът Доналд Тръмп обръсна главата на шефа на федерацията Винс МакМеън.

Дебютът на Фату във WWE е през 2002-а, когато играе в отбор с братовчед си, но е уволнен през 2003г. След това той участва в TNA и All Japan преди да се завърне в WWE през 2005-а. През времето си във федерацията Умага печели на два пъти Интерконтиненталната титла и участва в незабравими мачове с Лейшли, Джеф Харди и Джон Сина.

Умага е последният от дълъг списък с кечисти, които починаха на ранна възраст. Най-известните сред тях са Еди Гереро (38), „Британският Булдог” Дейви Бой Смит (39), Андрю „Теста” Мартин (33) и Крис Беноа (40), който през 2007-а уби жена си и седемгодишния си син преди да се самоубие.