Неповторимо шоу и атрактивни боеве очакват „real ketch” почитателите тази събота по време на първата по рода си гала вечер на смесените бойни изкуства.

Събитието е дело на най-новата организация за свободни боеве у нас WRKO и ще се проведе на 17 септември от 20:00 часа в зала „Универсиада”.

Най-зрелищният елемент в новия real ketch формат е осмоъгълната клетка, в която протичат битките. Конструкцията на октагона е стабилна и здрава, а рингът е с диаметър 8 м и позволява разгръщането изцяло на тактическата подготовка на бойците.

Осем мъже в една категория – 96 г., ще премерят сили в събота в директна елиминация, която ще им донесе титлата „най-силен боец”. Наградата за категоричния победител е 20 хиляди лева заедно с пояса „Дан Колов" и участие на Световното първенство. Осем бойци ще изтеглят жребий директно пред публиката, за да се изправят един срещу друг.

Следващите гала вечери ще бъдат в категориите 66, 76 и 86 кг, като идеята е да се подберат най-добрите състезатели, които да се обединят в национален отбор, за да предизвикат бойци от световния елит.

Основната цел на WRKO е сплоти съседните на България държави, както и големите страни с традиции в бойните спортове като Русия.

Посланици на седем държави у нас се очаква да седнат край осмоъгълната клетка по време на гала вечерта на 17 септември, съобщиха от организаторите.