Носителят на четири олимпийски медала и многократен световен шампион - гимнастикът Йордан Йовчев се присъедини към инициативата на Община Каварна, която се провежда под мотото „Да спортуваш е модерно!“

Легендата на българската гимнастика заедно с кмета на Община Каварна Нина Ставрева представиха дарение от 14 шведски стени, с чиято помощ ще се обогатят възможностите за развитие на спорта в Каварна и популяризирането му сред младите хора.

Спортните съоръжения са поставени в спортна зала „Олимпиада”, Професионална земеделска гимназия „Кл. А. Тимирязев” и Детска градина „Радост” в Каварна. Истинска еуфория и увеличаваща се редица от желаещи да спортуват предизвика появата на шампиона сред децата и младежите на града.

Дарението на спортните съоръжения е по инициатива на Община Каварна и Сдружение „Приятели на Добруджа” и с финансовата подкрепа на млечната компания „Бор Чвор”.

Шведските стени за децата на Каварна са изработени от качествени и екологични материали. Изпълнителите от „Т. и К. Рисърч“ ООД са избегнали използването на каквато и да е химия, за да се погрижат максимално за здравето на децата.

Спортното съоръжение „шведска стена” е наричано още стена на здравето. Според специалисти това е универсален спортен уред и чудесно средство за повишаване чувството за баланс, сила и гъвкавост. Занятията с него задействат всички мускулни групи, а стената може да служи като основа за много и различни тренировки.

 „Изключително ми е приятно днес да съм тук сред вас. От малък съм закърмен с любов към спорта. Без учение и спорт няма как да станем нещото, което сме мечтали. От най-ранна детска възраст децата трябва да започнат да спортуват, да разберат колко много дава спорта - това е най-правилното време, в което може да се започне със спорт. Ползвайте ги със здраве!“ каза Йордан Йовчев.