Екатерина Аврамова за пореден път счупи национален рекорд на България по плуване. Навръх 20-ия си рожден ден софиянката записа 27,92 на 50 м гръб в 25-метров басейн, по време на отборния шампионат „Лига Арена” в Лондон късно в събота.

Резултатът на Катя беше постигнат при плуването й на първи пост в щафетата 4х50 метра. Времето е с две стотни по-добро от предишния й рекорд. Тя имаше 27,94 сек от националния шампионат в София на 1 април тази година.

Малко по-късно Аврамова победи на 100 м гръб с 59,41 сек, оставайки на едва десет стотни от националния си рекорд в тази дисциплина, постигнат също през април 2011-а в София. Буквално пет минути по-късно рожденичката записа и нов успех, като с 54,92 сек за първи път слезе под 55 сек на 100 м свободен стил.

„Щастлива съм! Исках рекорд като подарък за рождения ден и го получих. Вече съм много амбицирана да подобря рекорда и на 100 кроул. Благодаря на всички, които ме подкрепят, а също и за многобройните чудесни пожелания по случай празника ми”, заяви Екатерина след състезанията. Още от утре тя ще продължи усилените си тренировки за европейското в 25-метров басейн в Шчечин (Полша, 8-11 декември) , а голямата й цел си остава поне един финал на Олимпийските игри в Лондон догодина.