Министърът на физическото възпитание и спорта Петър Стойчев и официалната делегация от Катар, водена от Н. Пр. шейх Сауд бин Абдулрахман Ал-Тани - генерален секретар на Катарския олимпийски комитет, посетиха днес Високопланинския спортен комплекс „Белмекен”, където продължиха разговорите си за развитие на двустранните отношения в областта на спорта между Катар и България.

Гостите останаха силно впечатлени и очаровани от условията, които предлага този уникален многофункционален спортен комплекс за подготовка на спортисти, от реновирания басейн и отличното състояние на тренировъчните зали. В медицинския център в комплекса членовете на катарската делегация получиха подробна информация за особеностите на тренировъчния процес на Белмекен при над 2000 м височина и за реакциите на организма при натоварване в такива високопланински условия.

Шейх Сауд бин Абдулрахман Ал-Тани бе силно повлиян от красотата и неповторимата природа на планината и язовир Белмекен.

Днес, 30 април, в 16,00 часа гостите от Катар, придружавани от министър Петър Стойчев и заместника му Йордан Йовчев, ще се запознаят с възможностите на гребния канал в Пловдив.