"Когато имаме шампиони в отбора, винаги помага. Не мога да бъда доволен като цяло, защото се допуснаха технически грешки. Но гоним върха да бъдем в топ форма за Световното през септември", заяви старши треньорът на националния отбор по борба за жени Петър Касабов при завръщането на тима от Европейските игри в Минск.

В столицата на Беларус националките спечелиха 3 медала – сребро на Мими Христова и бронз на Миглена Селишка и София Георгиева. Мария Оряшкова донесе първа титла за спортистите ни, но в турнира по самбо, а в борбата не успя да стигне до отличията.

„Мария Оряшкова вече 6 месеца се готви постоянно с нас, с отбора - тя вече е една от нас. След като един спортист има желание и дава всичко от себе си да се докаже в друг спорт, за нас е голямо удоволствие и чест да бъде сред нас”, допълни Касабов.

Петър Касабов коментира и представянето на Тайбе Юсеин, която не успя да стигне до отличията и завърши пета: "И тя е човек, слизаме от подготовка на Белмекен, няма спортист, който да не губи. Гоним си Световното, там да спечели медал и квота за Токио. Тя и физически не беше на топниво. Във всички момичета ми хареса това, че дори и да не сме в топформа, сме в елита и в битката за медалите”.

Изключително щастлива на летище София бе шампионката Мария Оряшкова. “Медалът е най-ценен за мен и най-тежко спечелен. Трудно дойде, с минимални разлики, но аз отидох затова и бях сигурна, че ще го направя. Определено много ми помогна, че тренирах за самбо и борба. След една седмица започва подготовка на борбата. Световното е през септември. Може би съм най-щастливият човек на света. Видях много спортисти, които са мои идоли и все още продължават да бъдат. Може би сега осъзнавам какво постигнах - като виждам колко приятели ме чакат”, сподели Оряшкова. /БГНЕС