Али Картър поведе във финала на дебютното издание на ранкинг турнира Ухан Оупън, след като обърна сънародника си Джъд Тръмп от 1-4 до 5-4 фрейма.

"Капитанът" изостана рано-рано в резултата след силна игра на намиращия се в топ форма световен шампион от 2019, който миналия уикенд триумфира на Инглиш Оупън. Серии от 46 и 72 точки позволиха на "Асото" да спечели откриващата партия. Отговорът на Картър не закъсня и той изравни след първия сенчъри брейк в мача - страхотни 103. Последваха обаче три последователни фрейма на сметката на Тръмп, който си гарантира добър аванс, който обаче не само че се изпари до края на сесията, ами и той се оказа в ролята на догонващ.

Без да прави нито една серия от над 50 точки, Картър възстанови паритета, преди да си осигури водачество в резултата във фрагментарен фрейм.

В 15:00 часа двамата ще подновят сблъсъка помежду си, като победител ще стане този, който първи стигне до кота 10. Картър води с 6-5 в преките сблъсъци, но загуби единствения финал помежду им до момента - този на Световната Гран При през 2019 година.