Световният шампион по бокс за професионалисти в тежка категория на Световния боксов съвет, украинецът Виталий Кличко, който в събота има мач за титлата с Томаш Адамек от Полша, ще изиграе още два или три мача и ще се откаже от бокса. Това заяви неговият треньор Фриц Здунек в интервю за германския вестник Ди Велт.

"Виталий ще изиграе още два или три мача. Не мисля, че ще продължи с бокса", каза 63-годишният германски треньор Фриц Здунек, който от много години е треньор на Виталий Кличко.

Според Здунек неговият възпитаник е абсолютен фаворит в мача, независимо от факта, че полякът Томаш Адамек ще се боксира пред родна публика във Вроцлав.

"Виталий да загуби? Никога! Психически и физически той е много здрав", заяви Фриц Здунек.

През юли по-младият брат Кличко - Владимир, победи британеца Дейвид Хей в мач за световната титла в тежка категорияна Световната боксова асоциация и сега двамата братя са притежатели на четири световни титли на четирите най-авторитетни международни федерации за професионален бокс, припомня БТА.

Виталий Кличко държи пояса на Световния боксов съвет, а Владимир Кличко е световен шампион в тежка категория на Световната боксова асоциация, Световната боксова организация и Международната боксова федерация.