„Бяхме посетени от Икономическа полиция. Служителите бяха любезни и културни. Направиха проверка, а федерацията им оказа пълно съдействие. Това е, което мога да ви кажа”, заяви президентът на родната централа по лека атлетика Добромир Карамаринов, след като се разбра, че преди ден федерацията е била проверена от Икономическа полиция.

„Знаете в спорта трябва да има операция „чисти ръце”. Питаха съвсем нормални неща, а българската федерация по лека атлетика им съдейства напълно. Не може да става дума за някаква агресия. В момента всички служители са по местата си и работят. Някои са на Сапарева баня. Знаете, че предстои първата Балканиада по планинско бягане. Днес пристига президентът на международната асоциация по планинско бягане. Вниманието ни е насочено към планинското бягане и турнира „Павел Павлов”. Ако от Икономическа полиция имат някога още въпроси пак ще им съдействаме както и вчера”, каза още Карамаринов.

По повод неприятния инцидент със скачачката ни Венелина Венева на Белмекен, при който лекоатлетката бе нахапана от куче, Добри Карамаринов сподели: „Не знам подробности за случилото се с Венелина Венева. Не съм се чувал с нея.”