Президентът на федерацията ни по лека атлетика Добри Карамаринов обясни, че след като в централата са получили резултатите и от вторите проби вече имат право да обявят информацията. „За съжаление те потвърждават резултата от първата проба – за наличие на анаболния стероид тестостерон и неговите прекурсори. Следва процедурата, по която вървяха и другите ни две състезателки Венелина Венева и Ваня Стамболова. До 25-ти октомври ще изслушаме Теодора Коларова и веднага трябва да вземем решение по случая”, сподели Карамаринов.

- Как си обяснявате това, че трета състезателка на треньора Георги Димитров е със спрени права?

- „Не искам още нищо да си обяснявам. Ще изчакаме арбитража на 14-ти декември, а ако тогава не бъдат приключени двата случая, то резервните дати са 17 и 18-ти декември. Окончателното решение ще се вземе след това.

- Чухте ли се с Георги Димитров и Теодора Коларова?

- Да, имахме обяснение от Теодора, което беше изпратено до международната федерация и не беше прието. Последното ни събиране с Георги Димитров и Теодора ще е на 25-ти, когато ще е изслушването. Обяснението й беше, че не е употребявала допинг. Изслушването ще е по-подробно.

- Има ли други притеснения? Ще има ли нови проверки?

- Проверките са непрестанни и те ще продължат. От там нататък – каквото покажат.

- Каква ще е защитата на Ваня и Венелина?

- Наели сме адвокат, който ще защитава тезата на федерацията. Лекоатлетките също са наели адвокат.

- Какви са очакванията ви?

- Не мога да давам никакви прогнози. При нас 6 години нямаше случай с допинг, а една Америка има над 100 случая годишно. Не знам много ли е или малко, но е неприятно.”