Ще внесем в ММС предложение за анексиране на договорите на клубовете по лека атлетика. Това сподели президентът на БФ Лека Атлетика Добромир Карамаринов от Стара Загора, предаде БГНЕС.

"Основно се дискутира правилника за разпределение на финансовите средства на ММС към клубове по лека атлетика. Ние продължаваме да твърдим, че министерството определя размера на средствата, но вътре средствата се определят и разпределят от федерацията."

"Вършим това от много години, въпреки че тази година разпределението беше по някакви унифицирани стандарти за всички клубове и това ощети леката атлетика. Дори самата сума беше оповестена в края на календара на федерацията и клубовете не успяха да разпределят правилно ресурсите си."

"На общото събрание приехме решение, което ще внесем в министерството и в него искаме анексиране на договорите на всички клубове по размера, който е бил миналата година. Ние си приехме система за разпределение на средствата."

"Сумата, която трябва да дойде от ММС да се разпределя по тези критерии. Не държим сумата от министерството да минава през сметката на федерацията, но искаме да се разпредели според нашето предложението. Ще искаме и следващата година сумата да е достойна за нашия спорт", каза Карамаринов.