Честитя бронзовия медал първо на Георги Цонов и на неговия треньор Атанас Николов, заяви президентът на Българска федерация лека атлетика (БФЛА) Добромир Карамаринов след успеха на младия български състезател, който спечели бронз в тройния скок на Европейското първенство по лека атлетика за юноши старша възраст в Талин (Естония).

"Най-радващото при Георги е, че вече втора поредна година се връща с медал от най-голямото състезание за своята възраст. Давам много добра оценка на цялостното представяне на националния отбор на Европейското първенство в Талин, защото освен медала са радващи и големия брой финалисти от това състезание. Именно тези постижения ни правят за пореден път оптимисти за бъдещето на нашия спорт", добави Карамаринов.

"Медала си е медал", коментира радостния Стойко Цонов, баща на бронзовия медалист от Талин Георги. "Важното е какво ще направи другата година на световното първенство за неговата възраст. Надявам се и през 2012 година да продължи тенденцията да печели медали от всички големи първенства. Това ще му помогне за по-доброто развитие при мъжете".