Президентът на федерацията ни по лека атлетика Добри Карамаринов коментира българското представяне на турнира за Купа Европа този уикенд. Надпреварата за последен път се проведе в стария формат.

„Това беше историческо издание на Купа Европа, защото за последен път турнирът се проведе в този формат. В бъдеще ще се провежда отборно Европейско първенство за състави – мъже и жени общо. Програмата ще е същата, но по различни правила, които влизат в сила от следващата година. Целта на тези нови правила е да направят състезанията по-атрактивни. Представянето на българските атлети беше на два полюса - силно представяне на жените, но очаквах много повече от мъжете. От всички очаквах по-добри резултати”, сподели Карамаринов за Гонг.

По повод очакванията му за атрактивното състезание в памет на Павел Павлов, което се подготвя в София Добри Карамаринов заяви: „Очаквам да се получи един силен турнир, такъв какъвто не е имало в последните 20 години в България. Това е една от възможностите за покриване на олимпийски нормативи, каквато е и целта на повечето български лекоатлети, които ще се пуснат в надпреварата в края на месеца.”