„Изключително съм радостен за това, което направиха Мирела Демирева и нейната треньорка Лили Видева на световното в Бидгошч”, коментира президентът на Българската федерация по лека атлетика Добромир Карамаринов.

Вчера Мирела Демирева спечели сребърния медал от 12-ото световно първенство по лека атлетика за юноши и девойки до 19 г в полския град Бидгошч.

„Най-радостното е, че това момиче прогресира на всяко голямо състезание. Миналата година бе трета на Европейското първенство за девойки , а сега вече е втора в света. Фигурата й показва, че тя има много големи перспективи в скока на височина. Много съм радостен , че успеха на Мирела дойде отново в една от най-българските дисциплини. Пожелавам на Демирева това, което за малко не и достигна в Бидгошч, някой ден да го постигне при жените, а именно да стане световна шампионка”, добави шефът на родната ни атлетика.

Мирела е дъщеря на известните български атлети от близкото минало Валя и Красимир Демиреви.

В спринта на 200 м Габриела Лалева приключи своето участие в Бидгошч на полуфинала. Там талантливата атлетка зае шесто място в своята втора серия с резултат от 24,07 сек. В първия ден на шампионата Лалева стигна и до полуфинала на 100 м.