Първият вицепрезидент на Европейската атлетика и президент на БФЛА и АБАФ Добромир Карамаринов даде началото на международен атлетически лагер посветен на скоковете в Цариброд (Димитровград), Сърбия.

На официалната церемония присъстваха и президентът на Сръбската атлетическа федерация и член на Съвета на Европейската атлетика Свободан Бранкович, един от най-добрите атлети в скока на височина в света в близкото минало Драгутин Топич, председателят на общинския съвет на Цариброд Зоран Джуров и Александър Марков – главен организатор и старши треньор на атлетически клуб на Цариброд.

Над 100 деца от България и Сърбия ще участват в осемдневния лагер, който ще завърши на 7 юли със състезание, а от българска страна участват треньорите Светослав Топузов, Теменужка Бузова и Явор Топузов, който водят група деца. Младите сръбски атлети са от няколко атлетически клуба в Цариброд, Ниш и Белград.

На церемонията по откриване на лагера стана ясно, че общината в Цариброд и партньори ще изградят тартанова писта на стадиона, а още през 2019-а година градът ще бъде домакин и на кръг от веригата за бягане „Рън България“.

В Цариброд се ежегодно се провежда и турнир по скокове, в които участват и много български атлети, а местния клуб редовно участва на състезания в България.

източник: БФЛека атлетика