Президентът на федерацията ни по лека атлетика Добри Карамаринов бе категоричен, че към момента няма български атлет със спрени състезателни права.

По-рано днес стана ясно, че спортист №1 на България за 2015-а година Габриела Петрова е дала положителна проба за забраненото от 1 януари 2016-а вещество мелдоний.

„Дори да има някакъв случай, той е под конфиденциалност и нямам право да коментирам. Това са правила, които важат за всички. Няма посочен изричен срок, в който да е упоменато време от отварянето на първата проба до втората, ако изобщо се иска такава“, заяви още Добри Карамаринов пред Нова телевизия.

„Ако ние бъдем уведомени, че има такъв състезател, то той трябва да изпрати своите обяснения до комисията на международната федерация и след като тя прецени дали те са адекватни или не, тя изпраща до нас във федерацията предложение за спиране на състезателните права или съответно, че случаят е приключен. Към момента нямаме искане за спиране на състезателни права на български атлет“, коментира още Добромир Карамаринов.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS