Босът на федерацията ни по лека атлетика Добри Карамаринов оцени като успех класирането на Ивет Лалова за полуфинал на 100м на Световното в Москва.

„Ивет направи силен сезон. Тя е истинска звезда, в Москва е във фокуса на вниманието от страна на фенове и медии. Няма голям шанс за финал, при условие, че ще бяга в една серия с двукратната олимпийска шампионка Шели Ан- Фрейзър от Ямайка. Ивет защитава европейския спринт. Тя е по- популярна дори от Кристоф Льометр/б.ред. Кристоф Льометър е френски лекоатлет, спринтьор на 100 и 200 м. Държи рекорда на Франция на 100 м с 9.98 и е първият бял лекоатлет, бягал 100 м под десет секунди. Висок е 1.89 м и тежи 74 кг./

Има все пак възможност за финал, но не – голяма, ако бъдем реалисти.

Ваня Стамболова бяга днес с доста грешки, което от една страна е добре, защото ако не ги допусне има шанс за финал на 400м с препятствия, но тя не е в най- добрата си форма.

Митко Ценов е нешлифован диамант, неговата дисциплина 3000 м стипълчейз изисква опит, до няколко години той може да е сред най- добрите в света.“- коментира за Гонг от Москва Карамаринов.

Той обясни, че засега времето в руската столица е безобачно и няма изгледи за валежи. Важно е при бягането на Ивет да няма и насрещен вятър, защото тя е сред най- леките в спринта и би й попречило много.