Капитанът на националния ни отбор по волейбол Пламен Константинов сподели, че в два ключови момента сме допуснали Русия да се върне в мача и да ни спре от участие на полуфинала на Олимпиадата в Пекин. Гибона каза, че може да продължи да бъде част от представителната ни селекция и да си доиграе мачовете на Игрите в Лондон през 2012 година.

„Най-важното бе, че отборът се бори за всяка една топка в този мач. Беше един добър мач. За съжаление изпуснахме моменти. Единият бе във втория при 3-те точки пасив и картона, а другата ситуация бе в третата част, когато те водиха с четири-пет точки, ние изравнихме и с две-три наши грешки ги върнахме отново в гейма и в мача. Вторият гейм бе ключов. Там се получиха четири точки поред, три съдийски отсъждания, които бяха против нас, плюс жълт картон, който не разбрах. Съдията ме извика и ми каза: „Предупреди треньора, че ако продължава да прави забележки, ще му дам жълт картон”. Отидох и казах на Мартин, а обръщайки се реферът вече му го вдигна. Това бе предупреждение, а той въпреки това му го показа. Така станаха четири точки, които ни спряха ентусиазма, ритъма и позволиха на руския отбор да се върне в мача. Те бяха в по-тежка ситуация тогава”, коментира Константинов.

След като Пламен изигра само два мача на Олимпиадата в Пекин, а съотборниците му 6, той не затвори страницата с изявите си в националния отбор с думите: „Не знам как да отговоря. Вниманието ми повече бе насочено към мача, но може пък да продължа за останалите мачове на Олимпиадата в Лондон”.