Младата канадска звезда в плуването Съмър Макинтош, която е едва на 16 години, подобри световния рекорд на 400 метра съчетано плуване на състезание в Торонто, съобщи АФП. Това стана само пет дни, след като тя подобри и световния рекорд на 400 метро свободен стил.

Двукратната световна шампионка записа време от 4:25.87 минути при състезанието, в което се избираха представителите на Канада за следващото Световно първенство във Фукуока (Япония) от 14-и до 30-и юли.

"За първи път наистина чувах публиката по време на състезанието. Невероятно беше, че цялото ми семейство и приятелите ми ме подкрепяха от трибуните. Това ми помогна много в последните 100 метра", каза тя.

Макинтош подобри предишното най-добро постижение на унгарката Катинка Хосу на Олимпийските игри в Рио де Жанейро с 49 стотни.

Във вторник Съмър Макинтош подобри и рекорда на австралийката Ариарне Титмус с 3:56.08 минути на 400 метра свободен стил.

Макинтош се явява като бъдещата голяма звезда в плуването, като това й е предричано още от Олимпийските игри в Токио, когато тя, едва на 14 години, остана на четвърто място на 400 метра свободен стил./БТА