Председателят на Българска федерация по спортна стрелба Камен Шишманов няма намерение да подава оставка след последните скандали във федерацията. Това стана ясно след днешното отчетно Общо събрание на федерацията.

Оставката на Шишманов бе поискана от двукратния олимпийски шампион Таню Киряков.

"Няма да подавам оставка. Единствено Таню Киряков поиска да напусна поста на днешното Общо събрание, но аз така и не разбрах като представител на кой клуб - на Левски-любители или на Нове. При тези успехи, не виждам причина да подавам оставка. Ние сме втората федерация с най-много олимпийски квоти. Мисля, че си вършим добре работата за България", каза Камен Шишманов за БТА.

Освен Таню Киряков и други представители на клубове изразиха претенции към работата на федерацията. На събранието стана ясно, че клубът на Мария Гроздева - "Софарма" е върнат в редиците на федерацията, а като представител на клуба беше Валери Григоров - съпруг и личен треньор на Гроздева, който също настоява за оставката на Шишманов.

Някои от клубовете са недоволни заради спряното авансово финансиране след проверката от инспектората на Министерство на спорта, което затруднява участието на състезателите на международни турнири.

Както е известно, Министерство на спорта извърши проверка заради дарени над 100 000 лева от клубове на федерацията.

"Общото събрание застана зад доклада на федерацията по случая. Имахме 26 препоръки от Министерството, които сме изпълнили на 100 процента. Надявам се да имаме финасиране от Министерството на спорта, за да избегнем нулева година", каза Шишманов.

На Общото събрание бе приета макрорамката на проектобюджета на федерацията за 2012 година, която е в размер на 1,9 милиона лева.

Бе утвърден и новият национален селекционер Валентин Стефанов, работил освен в спортната стрелба и във федерацията по стрелба с лък.