Санаторно-оздравителният комплекс "Камчия" е домакин на Държавното първенство по художествена гимнастика – категория "А", за жени и девойки старша възраст. В продължение на два дни своите съчетания ще представят 165 състезателки от 32 български отбора.

В многофункционалната зала на спортния комплекс «Камчия» бе и официалното откриване на турнира. Събитието бе уважено от Коста Базитов – зам.-кмет на Община Варна и Анелия Синабова – областен експерт на Министерството на спорта. Сред официалните гости на състезанието са Мария Чиприянова – почетен гражданин на Варна и президент на СК "Чар – ДКС" и Евелина Янчева – директор на Спортно училище "Георги Бенковски" във Варна.

Главен съдия на турнира е Филипа Филипова - международен съдия и световен шампион. Златното момиче на българската гимнастика Любомира Казанова – бронзова медалистка с ансабъла от олимпиадата в Рио де Женейро също е в Камчия - като треньор на клуб "Левски Илиана".

Художествена гимнастика

"Радвам се, че Камчия отново е домакин с прекрасните условия, които предлага за този красив спорт", коментира Кристиана Генчева – член на Управителния съвет на Българската федерация по художествена гимнастика и президент на клуб "Грация". Доайенът в художествената гимнастика Мария Чиприянова допълни, че на килима в «Камчия», като на всяко голямо състезание, може да се "родят" нови олимпийски надежди.

Само след седмица – на 5 май, в уникалния комплекс ще се проведе ІV Международен турнир по художествена гимнастика за Купата на СОК "Камчия". В него ще участват 150 състезателки на възраст от 6 до 18 години от България, Русия, Украйна и др. Състезанието е организирано от СОК „Камчия“, Спортен клуб по художествена гимнастика „Левски Илиана“ и „Левски Плюс“. Партньор на събитието е „Кока Кола Хеленик България“ и Сладоледена компания „Алджида“.

През юни Камчия ще посрещне и Държавното първенство по художествена гимнастика във възрастова група деца и девойки младша възраст до 12 години.