Златната Ренета Камберова и асоциация "Докосни дъгата" с председател д-р Денислава Ангелова скоро ще започнат нов национален спортно-образователен проект, съобщиха от асоциацията.
Голямата българска спортистка посети Плевен във връзка с Европейската седмица на спорта #BeActive по покана на д-р Ангелова.

Златното момиче от ансамбъла по художествена гимнастика, който има световна титла, бронз на олимпиадата в Рио 2016 и още много медали, първо посети тренировки на карате клуб "Спартак-14" с ръководител Милена Кирниколова и клуба по акробатика с ръководител Галя Паралийска. Тя се обърна към децата със силни думи за победите и загубите в спорта, за мечтите и медалите.

Визитата на Рени Камберова продължи и в две плевенски училища - ОУ "Климент Охридски" и ОУ "Д-р Петър Берон". Появата й в учебните заведения се превърна в празник. Директорките Татяна Христова и Ваня Дражева и децата посрещнаха с овации и прегръдки спортистката, а тя ги зарадва с много снимки и автографи. Знаменитата гимнастичка направи демонстрация с лента и топка, предостави възможност на децата да покажат своите умения, като им даваше ценни съвети. Пред възпитаниците на двете училища Рени Камберова разказа за своя професионален път в художествената гимнастика и отправи призив към учениците да спортуват и да се хранят здравословно. Тя бе категорична, че спортът учи хората да са по-добри, по-толерантни, както и да си помагат.

Посещението на Ренета Камберова в Плевен завърши с тренировка на плувен клуб "Инвиктус". Тя пожела на младите плевенски плувци успехи и да слушат треньорите, след което видя част от тяхното занимание.

#BeActive е част от общоевропейската политика за насърчаване на здравословния начин на живот и се провежда за четвърта поредна година в България. Целта на инициативата е да стимулира повече хора да се занимават трайно със спорт и физическа активност./БТА